U bezit een kern die volstrekt gezond is en die onaantastbaar is voor ziekte en pijn.
Ieder genezingsproces voltrekt zich vanuit deze kern, ongeacht de aard van de ziekte. De therapeut hoeft deze beweging alleen maar aan te moedigen. Mijn sessies zullen u helpen deze ineigen kracht te ontdekken en te ervaren.

Elke energetische disharmonie zal zich in het lichaam manifesteren wanneer zij te lang voortduurt. Maar wanneer de energiestroom behandeld wordt, dan worden ook de oorzaken beïnvloed. In het energiesysteem kan 1 enkele onbalans verschillende lichamelijke uitingsvormen hebben. Behandeling van deze onbalans zal daarom ook meerdere symptomen tegelijk kunnen verlichten. Om dezelfde reden werkt behandeling ook preventief. Zo kunnen latente problemen opgelost worden, nog voordat ze lichamelijk tot uitdrukking komen.

Onverteerde emoties veroorzaken lichamelijke blokkades. Sommige emoties zijn zo sterk, dat ze niet volledig beleefd kunnen worden op het moment dat ze ontstaan. Dit gebeurt met name in de kindertijd. Het lichaam houdt ze echter wel als onbewuste herinneringen in het orgaansysteem vast. Zo ontstaan energieknopen. Energieknopen verstoren de orgaanfuncties en leiden tot pijn of ziekte. Wanneer ze van hun lading worden ontdaan, zult u zich bewust worden van wat de lading veroorzaakte. De orgaanfuncties herstellen zich, de klachten verdwijnen en u bent meer over uzelf te weten gekomen. U bent geestelijk gegroeid.

Alle genezing leidt tot meer bewustzijn. U bent door zoveel pijn heen gegaan en door zulke zware emoties… Maar deze hele weg is een verrijking geworden. U heeft meer inzicht in uzelf, anderen en de wereld rondom u gekregen. Werkelijke genezing leidt tot meer begrip. Het vervult u met een gevoel van dankbaarheid voor de wijsheid die met het leven verweven is.