cd_0055-2Op deze pagina vindt u de resultaten die u van mijn Shiatsu-behandelingen mag verwachten, de uitgangspunten die ik daarbij hanteer en mijn karakteristieke behandelmethode.

Welke resultaten kunt u van een behandeling verwachten?

Uw klachten zijn weg of aanzienlijk verminderd. Chronische pijnklachten die u al jaren met u meedraagt kunnen volledig verdwenen zijn. U kunt zich vrij bewegen zonder de pijn waar u voorheen last van had. Uw leven is minder beperkt. U kent de oorzaken van uw pijn en heeft oefeningen geleerd die de energieën die daaraan ten grondslag liggen helpen circuleren.

U voelt zich weer in contact met uzelf. U voelt zich ontspannen en steeds vaker verbonden met de bron van energie die diep in uzelf besloten ligt. U voelt het leven weer door u heen stromen. Dit vervult u met een diepe innerlijke rust en hernieuwd vertrouwen. U voelt een duidelijkere verbinding met de wereld en de behoefte om weer volledig aan het leven deel te nemen.

U heeft meer inzicht in de aard en samenhang van uw klachten. U heeft meer oog voor de oorzaken en verliest geen energie en tijd meer aan het bestrijden van de symptomen.

U kunt uw pijn(klachten) beter hanteren als ze onverhoopt terugkeren. U heeft een actieplan klaarstaan voor crisismomenten. U heeft meer inzicht in het ontstaan en verloop van uw klachten en bent daarom beter in staat adequaat te reageren op pijn of heftige emoties.

U bent meer in het hier en nu, meer verbonden met uw eigen kracht en heelheid. U heeft meer inzicht in uzelf gekregen en uw draagkracht is vergroot. U bent beter in staat uw emoties te herkennen en ze te hanteren. U bent meer open, meer in verbinding met uzelf en de wereld. Uw relaties verbeteren.

Mijn visie:
U bezit een kern die volstrekt gezond is en die onaantastbaar is voor ziekte en pijn.
Ieder genezingsproces voltrekt zich vanuit deze kern, ongeacht de aard van de ziekte. De therapeut hoeft deze beweging alleen maar aan te moedigen. Mijn sessies zullen u helpen deze ineigen kracht te ontdekken en te ervaren.
Elke energetische disharmonie zal zich in het lichaam manifesteren wanneer zij te lang voortduurt. Maar wanneer de energiestroom behandeld wordt, dan worden ook de oorzaken beïnvloed. In het energiesysteem kan 1 enkele onbalans verschillende lichamelijke uitingsvormen hebben. Behandeling van deze onbalans zal daarom ook meerdere symptomen tegelijk kunnen verlichten. Om dezelfde reden werkt behandeling ook preventief. Zo kunnen latente problemen opgelost worden, nog voordat ze lichamelijk tot uitdrukking komen.

Onverteerde emoties veroorzaken lichamelijke blokkades. Sommige emoties zijn zo sterk, dat ze niet volledig beleefd kunnen worden op het moment dat ze ontstaan. Dit gebeurt met name in de kindertijd. Het lichaam houdt ze echter wel als onbewuste herinneringen in het orgaansysteem vast. Zo ontstaan energieknopen. Energieknopen verstoren de orgaanfuncties en leiden tot pijn of ziekte. Wanneer ze van hun lading worden ontdaan, zult u zich bewust worden van wat de lading veroorzaakte. De orgaanfuncties herstellen zich, de klachten verdwijnen en u bent meer over uzelf te weten gekomen. U bent geestelijk gegroeid.

Alle genezing leidt tot meer bewustzijn. U bent door zoveel pijn heen gegaan en door zulke zware emoties… Maar deze hele weg is een verrijking geworden. U heeft meer inzicht in uzelf, anderen en de wereld rondom u gekregen. Werkelijke genezing leidt tot meer begrip. Het vervult u met een gevoel van dankbaarheid voor de wijsheid die met het leven verweven is.

Mijn werkwijze:

Uw lichaam is wijs. Het wijst u de weg van genezing. Ik luister er aandachtig naar en volg zijn aanwijzingen.

Het begin is de pure ervaring, het innig luisteren, de diepe stilte. Alleen in de intensiteit van het verstilde luisteren laten de oorzaken van uw lijden zich zien. Dan kan ik ze op een zachte, respectvolle, maar ook daadkrachtige wijze uitnodigen te veranderen.

Ik werk op de laag waar het nodig is.
Soms is het noodzakelijk om op verschillende lagen te werken: de lichaamsweefsels, de energetische laag, de emoties en soms ook op de spirituele laag. Alleen u en uw energie wijzen me de weg van behandeling.

Alles wat in u leeft wordt onvoorwaardelijk ontvangen. Wanneer de blokkades zijn waargenomen en verwelkomd, transformeren ze in positieve krachten. U voelt zich bevrijd en meer verbonden met uw innerlijke bron van leven.

Wat maakt mijn benadering uniek?
Mijn benaderingswijze is subtiel en krachtig tegelijk.
Alleen een diepgaand contact met wat er in u leeft kan een werkelijk genezingsproces in gang zetten. Mijn aanraking is zacht, maar ook intens en heel nauwkeurig. Ik weet de stilzwijgende taal van uw lichaam te interpreteren en geef het een stem. Juist de subtielste, nauwkeurigste veranderingen werken diep op uw systeem in en zijn daarom het meest effectief.
Ik onderhoud en verfijn mijn waarnemingsvermogens continue door dagelijks te mediteren. Vanuit een innerlijke houding van open aanwezigheid ontstaan werkelijk begrip en compassie: de kernwaarden die ik als onontbeerlijk beschouw voor elke behandeling.
Ik bezie elke behandeling met een frisse blik. Door gebruik te maken van het meridiaansysteem en de energiecirculatie kan ik heel precies waarnemen wat er in u gebeurt op het moment van waarneming. Zo kan ik authentiek reageren, met een open, alles accepterende geest.
Mijn sessies zijn aangename, intense ervaringen. Door de respectvolle, aandachtige manier van aanraken zult u een diep welzijn ervaren. U bent onvoorwaardelijk welkom. Er is geen enkel oordeel. In een integere sfeer kunt u het vertrouwen ontwikkelen om in diepe ontspanning te geraken. Zo kunnen ook de dieperliggende problemen verwerkt worden.
U hoeft geen Chinees te leren om mijn Shiatsu-behandelingen te ervaren! Ik maak een verbinding tussen het Oosterse en het Westerse perspectief, door de traditionele Chinese geneeswijze met de antroposofie (volgens Rudolf Steiner) te combineren. Zo blijven de fundamentele uitgangspunten van de Chinese geneeskunde volledig behouden, maar worden ze ook toegepast en geïntegreerd in onze Westerse levensbehoeften en mentaliteit.

Nu heeft u een beter idee van mijn manier van werken en van de resultaten die u kunt verwachten. Wilt u meer details over mijn Shiatsu-behandelingen weten, klik dan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *