meditatie en spirituele studies: Genesis

Hallo allemaal,
Maandag 18.00 uur, hervatting van meditaties en spirituele studies.
We beginnen het jaar met “De schepping volgens de Bijbel”, lezingen door R. Steiner.
Onlangs luisterde ik op de radio naar een astrofysicus, die gepassioneerd over zijn onderwerp was en nonchalant op die manier zei, dat hij zich zorgen maakte over de oorsprong van het universum en dat het geen kwestie van religie was. . De laatste wordt gezien als een soort troost voor de zwakken van de ziel en vooral van de geest. Dit wil zeggen de mate van onwetendheid die nog steeds in onze tijd bestaat over de feitelijke inhoud van spirituele wetenschap.
De teksten van het ontstaan ​​zijn geen eenvoudige, mooie en symbolische dingen, ze vertellen echt onze oorsprong. Want een van de vragen die absoluut centraal staan ​​in het spirituele is die van de oorsprong en het doel, en van de evolutie tussen de twee. Dat wil zeggen, de zin van het bestaan.
Dit besef dat de materialistische wetenschap van nature absoluut niet in staat is om ons te brengen, kan deze betekenis benaderd worden door deze grote verhandelingen van universele wijsheid te bestuderen.
De nieuwe relatie met religieuzen is niet langer die van een blind geloof, maar van een bescheiden, progressieve en langzame studie van deze wijsheid. We zijn doordrenkt met deze wijsheid.
Persoonlijk zal ik de echte betekenis van deze geweldige teksten niet kunnen begrijpen. Ik heb een vertaler nodig en die heb ik gevonden in de persoon van R. steiner. Steiner is een moderne insider, die in staat is om de waarheden van universele wijsheid te overdenken en ze vervolgens te vertalen naar concepten die voor ons toegankelijk zijn, die zeker diepgaande inzichten kunnen hebben, maar die nog steeds ver verwijderd zijn van die van een geïnitieerd of wakker.
Kortom, als je mee wilt doen, neem dan contact met me op.
Het begint volgende maandag 7 januari, 18: 00-19: 30 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.