ShiatsuErvaar meer harmonie en minder pijn.

 Shiatsu stimuleert de grootste genezende kracht die in ieder mens verborgen is: uw eigen natuurlijke, zelfgenezende vermogen.

Op deze pagina vindt u voorbeelden van klachten die met Shiatsu behandeld worden, mijn kwalificaties en specialisaties, een beschrijving van een Shiatsu-sessie, de prijzen en ook een overzicht van verzekeraars die mijn behandelingen vergoeden.

 Shiatsu is geschikt voor iedereen die een blijvende verbetering van lichamelijke of emotionele klachten wenst en een behandeling zoekt die in harmonie is met zijn of haar diepste wezen.

 Hieronder geef ik enkele voorbeelden van klachten die met Shiatsu verholpen kunnen worden. Deze voorbeelden zijn bedoeld om een algemeen beeld te schetsen van wat Shiatsu inhoudt. Ieder mens is uniek en heeft een individuele benadering nodig.

 –  Steeds terugkerende rugpijn. Heel vaak is rugpijn het gevolg van orgaanverstoringen. Shiatsu kan zowel de pijnlijke rug behandelen, maar ook op het niveau van het verstoorde orgaan inwerken. Er wordt dus op verschillende niveaus gewerkt, waardoor de pijn volledig kan worden verholpen.

 –  Blokkerende emoties, zoals angst, boosheid of verdriet. Onze organen kunnen emoties opslaan. Door deze emotionele energie los te laten, kunnen de emoties die u eerder belemmerden geïntegreerd worden. Dit stelt u in staat om vanuit meer innerlijke rust en vrijheid aan het leven deel te nemen.

–  Andere klachten die met Shiatsu behandeld kunnen worden:

– Slaapproblemen, vermoeidheid.
–  Onrust, concentratieproblemen.
–         Hormonale klachten en menstruatieklachten.
–         Nekpijn.
– Klachten aan schouders, knieën en gewrichten.
–         Hoofdpijn of migraine.
–         Spijsverteringsklachten.
–      Problemen met de bloedcirculatie.
–         ADHD.
–         Post-operatieve klachten.
–         Stress.
–         RSI en andere werkgerelateerde klachten.
–         Contactverlies met het eigen lichaam en de eigen emoties.
–         Relatieproblemen.
–         Hulp bij psychose (mits eveneens onder professionele psychologische begeleiding).
Ondersteuning van de eigen persoonlijke ontwikkeling.

 Shiatsu-therapie is een goede complementaire therapie, maar is geen vervanging van een reguliere geneeskundige behandeling.

 Mijn behandelingen winnen aan kracht en flexibiliteit doordat ik intuïtieve en rationele kennis tijdens mijn behandelingen combineer:

 Vroeger was ik kunstenaar (beeldhouwer). Zo heb ik intuïtief de zelfhelende kracht ontdekt die we allemaal in ons dragen. Vormen inspireren en verwonderen me enorm. Vormen van over de hele wereld en van alle mogelijke tijdvakken. Door de diversiteit aan vormen kreeg ik intuïtief voeling met een kern in mijzelf, die juist niet afhankelijk is van vorm en die we als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben. Deze kern is onze innerlijke bron van zelfgenezing.

 Ik heb mijn waarneming dusdanig kunnen ontwikkelen en verfijnen, dat ik de subtiele krachten achter de symptomen kan waarnemen. Zo kan ik een nauwkeurige diagnose stellen, waardoor ik efficiënter werk en meer diepgang kan bereiken. Al heel vroeg kon ik energie voelen. Ik begreep alleen niet wat het precies was. Vanuit die fascinatie ben ik gaan beeldhouwen, maar kwam uiteindelijk tot de ontdekking dat dat niet toereikend was. Op heilige plaatsen heb ik verschillende energieworkshops gevolgd en daarnaast ben ik Tai-Chi, Chi-Kong en Aikido gaan beoefenen. Dit om de ervaring en kennis te blijven verdiepen van wat ik achter de vorm waarneem.

 Door mijn Shiatsu-opleiding leerde ik eindelijk het energiesysteem van het menselijk lichaam kennen en kreeg ik ook toegang tot de wijsheid waar die kennis uit voortkwam. Daarnaast begon ik met Zen-meditatie, om mijn innerlijke reis meer verdieping en structuur te geven.

 Tegelijkertijd wilde ik dit proces aanvullen door mijn algemene wetenschappelijke kennis te verbreden, met name door meer kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie.

 In mijn behandelingen integreer ik de Oosterse energetische kennis in onze Westerse mentaliteit. Ik verdiep me al jaren in de Westerse spiritualiteit. Dit verbreedt mijn behandelingskader en maakt het tegelijkertijd ook rationeler. Binnen dit kader zijn alle problemen en pijn potentiële mogelijkheden voor groei, als ze maar op de juiste manier waargenomen en geïnterpreteerd worden.

 In 2004 ben ik mijn eigen Shiatsu-praktijk begonnen en sindsdien heb ik de meest uiteenlopende klachten mogen behandelen. Of het nu om puur emotioneel of juist energetisch lichaamswerk gaat, ik blijf als therapeut met dezelfde verwondering mijn cliënten ontmoeten, en me met evenveel plezier ontwikkelen.

 U kunt van Shiatsu-therapie duidelijke resultaten verwachten, bijvoorbeeld:

 –         Uw pijn zal verdwenen of aanzienlijk verminderd zijn. Uw conditie is verbeterd, u bent minder stijf en kunt zich vrijer bewegen.

 –         U neemt minder vaak medicijnen, omdat u zich van binnenuit sterker voelt. Wel is het belangrijk dat u geen medische behandeling onderbreekt of vervangt met Shiatsu-therapie. Shiatsu is een uitstekende aanvulling op de reguliere Westerse geneeskunde, maar geen vervanging. Indien u echt voelt dat u minder of geen medicijnen meer nodig heeft, overleg dan met uw arts om de dosis te verlagen of af te bouwen.

 –         U weet moeilijke emoties beter te hanteren. U heeft ervaren dat het proces van emotionele integratie een ontdekkingsreis is die nieuwe, nog niet eerder ontdekte vermogens in u blootlegt. Dit geeft u het vertrouwen dat u dit proces eigenhandig kunt voortzetten.

 –         U voelt zich fitter en energieker. U ervaart meer heelheid, meer verbondenheid en harmonie met uzelf en met de wereld.

 De behandeling.

Masunaga, de oprichter van de Shiatsu schoolwerk aan het werk:

 Bij een Shiatsu-behandeling ligt u gekleed op een futon (Japanse katoenen matras). Het is aan te raden om gemakkelijke (katoenen) kleding mee te nemen, voor het beste effect. Neem bij voorkeur ruimvallende kleding mee, het liefst van katoen, met lange mouwen en warme sokken. Het is goed om veel water te drinken na een sessie.

 De zorgzame, subtiele aanraking van Shiatsu nodigt u uit om dieper gelegen gevoelens en gewaarwordingen te ervaren. Een behandeling voltrekt zich in stilte, in een intensiteit van geconcentreerde aandacht. Hierdoor kunt u zich diep ontspannen en wordt de weg vrij gemaakt voor werkelijke genezing.

 Wanneer blokkades gaan doorstromen, kunnen er emoties naar de oppervlakte komen. Deze emoties worden onvoorwaardelijk en respectvol ontvangen, zodat u ze kunt integreren. U zult zich vrijer voelen en meer ruimte en vreugde in uw leven ervaren.

 Tijdens een sessie wordt de energiedoorstroming hersteld. U voelt de vitale energie weer vrij circuleren, maar let op: soms kunnen de klachten eerst erger worden, alvorens ze verminderen. Want wat eerder verstijfd en gevoelloos was komt weer tot leven! Het is net als met bevroren vingers: in de warmte worden ze felrood en gaan ze pijn doen, omdat het bloed weer gaat stromen en de handen weer van binnenuit opgewarmd worden. Dit is een onderdeel van het genezingsproces.

 Shiatsu is geworteld in de traditionele Chinese geneeswijze. Wilt u meer over de basisprincipes weten, klik dan hier.

 De voordelen van Shiatsu-therapie:

 Shiatsu behandelt uw klachten zo dicht mogelijk bij de wortel, waardoor een blijvende verbetering mogelijk wordt.

 U begrijpt wat uw pijn en klachten u vertellen. Het contact met uzelf is verbeterd, waardoor u opener en meer ontspannen in de wereld staat. U heeft gewoon weer meer plezier in het leven! Ik zal niet beweren dat ik alles voor u op kan lossen of u helemaal beter zal maken, maar ik kan absoluut bijdragen aan een verbetering van uw klachten. Doordat u weer momenten van welzijn, ontspanning en innerlijke rust ervaart, durft u weer langzaamaan op uw innerlijk kompas te gaan varen. Dat geeft vertrouwen.

  Wilt u een afspraak maken, of heeft u misschien nog vragen? Klik dan hier.