Isis-Sophia

In dit bekende beeld van de Maagd Maria en de baby Jezus, kunnen we de verbeelding zien van de grote Isis-Sophia, de goddelijke kennis die de goddelijke liefde baart. De grote Isis-Sophia, gehuld in een diepblauwe sterrenhemel, de Hemel van de mysteries van de kosmische oorsprong van de mensheid. Deze oorsprong, die ooit werd onderwezen in het geheim van de mysteries van de tempels, omhult ons in zijn sterrenhemel en wacht geduldig op ons om er wakker van te worden …
Omdat de mensheid het meest lijdt onder onwetendheid. Nooit eerder kende de mens zichzelf zo weinig in de geschiedenis van de mensheid. Hij is nog nooit zo ver van zichzelf verwijderd. Nooit heeft hij zoveel weten over de buitenwereld en zo weinig over zijn ware aard. Nooit is hij zo misleidend geweest over zichzelf. Menselijke arrogantie heeft nog nooit zo’n niveau bereikt, want onwetendheid kweekt arrogantie. Kennis brengt liefde voort. Het omgekeerde is een illusie. Geloven dat iemand kan liefhebben zonder te weten is een Luciferiaanse illusie. Weten zonder liefhebben is een Arhimaniaanse droogte.
Laten we dus door onze inspanningen de grote Isis, kosmische kennis, vinden die onze goddelijke oorsprong kent. Want alleen het kan onzelfzuchtige liefde voortbrengen, iemand die zonder wachten geeft, die straalt omdat hij straalt, wie is omdat hij is.
Merry Christmas, Merry Flame, Merry Birth …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.